Peloton Závodu míru juniorů / Junior Peace Race peloton / Course de la Paix peloton Peloton Závodu míru juniorů / Junior Peace Race peloton / Course de la Paix peloton Peloton Závodu míru juniorů / Junior Peace Race peloton / Course de la Paix peloton Peloton Závodu míru juniorů / Junior Peace Race peloton / Course de la Paix peloton

Jste zde

Nordhagen vyhrává i souboj s chronometrem

Třebívlice – Norský reprezentant Jorgen Nordhagen ukazuje svou sílu. Po vyhrané 1. etapě Závodu míru juniorů vyhrává i následující časovku jednotlivců. Za sebou opět nechal Američana Andrewa Augusta. Nejlepší z českých jezdců byl třináctý Pavel Šumpík.

            Druhý závodní den cyklisty zavedl zcela netradičně a vůbec poprvé do Třebívlic. Během pátku musí jezdci absolvovat dvě závodní prověrky. Nejprve dopolední časovku jednotlivců, odpoledne závod z Roudnice do Štětí. Právě do Třebívlic k oblíbené „Švestkové dráze“ byl souboj s chronometrem letos přesunut. Zcela novou téměř devítikilometrovou trať nejrychleji doslova zaletěl norský závodník a průběžný lídr celkové klasifikace Jorgen Nordhagen, který na ni potřeboval jen lehce přes deset a půl minuty. Na své konto si tak připsal druhé vítězství ze dvou možných. „Uvidíme, jestli jsem nejsilnější muž letošního pelotonu. Vše teprve začíná, ale věřím, že jsem v dobré formě a žlutý trikot se mi podaří udržet. Těžké etapy jsou před námi, ale já věřím, že se tenhle sen stane skutečností,“ pronesl v cíli Jorgen Nordhagen poté, co mu trikot vedoucího závodníka oblékl někdejší vítěz velkého Závodu míru Jan Smolík.

            Seveřan za sebou, stejně jako v předchozím dnu, nechal opět druhého Američana Andrew Augusta, který za vítězem zaostal o jedenáct vteřina. Další dvě ztratil bronzový Holanďan Mees Vlot. Nejlepší z českých reprezentantů dojel ve třináctém čase Pavel Šumpík, který zaostal o necelou půlminutu. Potlučený terezínský odchovanec Štěpán Zahálka byl s minutovým mankem na vítěze čtyřiasedmdesátý.

            Průběžné vedení si „upevnil“ Nordhagen. Druhý August na něj ale ztrácí pouhých patnáct vteřin, třičtvrtě minuty pak třetí Holanďan Vlot. Nejlepší z domácích je dvanáctý Pavel Šumpík.

            V odpoledních hodinách na peloton čeká druhá půl etapa. Na programu je od 16 hodin šedesátikilometrový rovinatý závod z Roudnice nad Labem do Štětí. Na trase je jedna sprinterská prémie v Hoštce.

Výsledky – 2a. etapa (Třebívlice, 8,8 km):
1. Jorgen Nordhagen (Norway) 10:37
2. Andrew August (USA) +0:11
3. Mees Vlot (NED) +0:13
4. Paul Fietzke (GER) +0:14
5. Ian Kings (GER) +0:15
13. Pavel Šumpík (CZE) +0:29
74. Štěpán Zahálka (CZE) +1:04
 
Celkově:
1 . Jorgen Nordhagen (NOR) 2:39:54
2. Andrew August (USA) +0:15
3. Mees Vlot (NED) +0:46
4. Paul Fietzke (GER) +0:47
5. Ian Kings (GER) +0:48
12. Pavel Šumpík (CZE) +1:02
76. Štěpán Zahálka (CZE) +5:34

 

Tags: 

Theme Danland modified and web mastered by Vojtěch — 2011. Facebook: Závod míru juniorů