Peloton Závodu míru juniorů / Junior Peace Race peloton / Course de la Paix peloton Peloton Závodu míru juniorů / Junior Peace Race peloton / Course de la Paix peloton Peloton Závodu míru juniorů / Junior Peace Race peloton / Course de la Paix peloton Peloton Závodu míru juniorů / Junior Peace Race peloton / Course de la Paix peloton

Jste zde

Lídr ZMJ Kockelmann ovládl i souboj s chronometrem

Třebenice – Mathieu Kockelmann ukazuje svoji sílu i v souboji s chronometrem. Lucemburský šampion poté, co ovládl úvodní etapu jubilejního 50. ročníku Závodu míru juniorů v Litoměřicích, byl nejrychlejší i při páteční dopolední časovce jednotlivců v Třebenicích. V elitní pětce byl i český jezdec Pavel Novák.   

 „Nevěřil bych, že dokážu žlutý trikot po časovce udržet. Zvlášť v takové konkurenci a vedle Emila Herzoga, takže je to pro mě překvapení, ale cítil jsem se velmi dobře a všechno šlapalo na výbornou. Teď se budu obzvlášť snažit žluťáka udržet a věřím, že celý tým proto uděláme, co bude v našich silách. Vždyť je to můj první žluťák v životě a chci ho pořádně užít,“ zářil v cíli třebenické časovky lídr průběžné klasifikace, Lucemburčan Mathieu Kockelmann.

Úřadující mistr Lucemburska na silnici si s jedenáctikilometrovou časovkou jednotlivců poradil za necelých čtrnáct minut. Pod tuto hranici se dostal už jen favorizovaný Němec Emil Herzog, který na Lucemburčana ztratit pouhé tři vteřiny. Dvojici na slavnostním pódiu doplnil třetí Estonec Romet Pajour.

Radost českým fanouškům udělal Pavel Novák, který uzavíral elitní pětku. Na vítězného Kockelmanna ztratil dvaadvacet vteřin.

Celkové pořadí prakticky kopíruje výsledky 2.a etapy. Vede Kockelmann před Herzogem, Pajourem, Dánem Egholmem a Pavlem Novákem.

Program 50. ročníku Závodu míru juniorů ale pokračuje odpoledne silničním šedesátikilometrovým závodem se startem i cílem ve Štětí.

Výsledky – 2a. etapa (Třebenice, 11,2 km):
1. Mathieu Kockelmann (LUX) 13:56
2. Emil Herzog (GER) +0:03
3. Romet Pajour (EST) +0:13
4. Kristian Egholm (DEN) +0:20
5. Pavel Novák (CZE) +0:22
 
Celkově:
1. Mathieu Kockelmann (LUX) 2:49:58
2. Emil Herzog (GER) +0:14
3. Romet Pajour (EST) +0:23
4. Kristian Egholm (DEN) +0:32
5. Pavel Novák (CZE) +0:34
 

 

Tags: 
Image: 

Theme Danland modified and web mastered by Vojtěch — 2011. Facebook: Závod míru juniorů