Peloton Závodu míru juniorů / Junior Peace Race peloton / Course de la Paix peloton Peloton Závodu míru juniorů / Junior Peace Race peloton / Course de la Paix peloton Peloton Závodu míru juniorů / Junior Peace Race peloton / Course de la Paix peloton Peloton Závodu míru juniorů / Junior Peace Race peloton / Course de la Paix peloton

Jste zde

Italové ovládali celý čtvrtek

Tomas Trainini Roudnice nad Labem – Čtvrtek na Závodě míru juniorů patří pouze Italům. Nejprve dopolední časovku vyhrál Antonio Tiberi, odpolední závod v Roudnici nad Labem hned dva jeho kolegové získali pódiový double – v hromadném dojezdu vyhrál spurt Tomas Trainini před krajanem Francesco Della Lungou.

            Roudnická etapa na osmdesát kilometrů byla rovinatějšího rázu a i přes množství snah o únik zůstal peloton v závěru kompaktní. Diváci v Roudnici tak sledovali letošní první spurt celého hlavního pole, kterému dominovali právě italští reprezentanti. Trojici na slavnostním pódiu doplnil Francouz Paul Penhoet. Nejlepší český reprezentant byl Pavel Bittner na dvanácté příčce v čase vítěze. „Bylo těžké si v posledním kilometru vydobýt tu správnou pozici, ale ve spurtu jsme svedli naprosto skvělou bitvu, kterou vyhrál Tomas a já ho doplnil na pódiu na skvělém druhém místě, takže jsme opravdu hodně spokojení,“shrnul závěrečný dojezd stříbrný muž Francesco Della Lunga, když spokojeně mrknul na vítězného kolegu Traininiho. Současně ale také dodal: „Dnešek nám sednul skvěle, ale zítřek pro mě a Tomase bude rozhodně úplně jiný, nicméně náš tým je celkově silný a máme tu kluky, kteří si kopci poradí, takže věřím, že nám radost vydrží,“ nemá skromné ambice Della Lunga.

            Žlutý trikot během čtvrtečního dne ale zůstal v držení vítěze úvodní etapy Hugovi Toumiremu. Ten ho udržel nejen po časovce, ale i po odpolední roudnické etapě.  Francouzský lídr Závodu míru juniorů má před sobotní královskou etapou náskok osmi vteřin na druhého Němce Balerstedta. Domácí Mathias Vacek je jen těsně za elitní desítkou na průběžné jedenácté příčce s odstupem necelé tři čtvrtě minuty. „Kluci zatím jedou přesně podle plánu. Jsou aktivní, ani dnes jsme nechyběli v úniku, přestože nevydržel, ale zásadní je, že jsme nechybovali jako v loňském roce a máme solidní šanci na celkové umístění. Rozhodovat bude sobota. Mathias je na tom viditelně dobře, takže se nechme překvapit,“je tajemný český reprezentační kouč Tomáš Konečný.

            Právě sobotní sto kilometrů dlouhá etapa se startem v Teplicích a cílem v německém Altenbergu díky svému profilu, kdy peloton musí dvakrát vystoupat na Vitišku, je označovaná za královskou. Už tradičně se v ní určuje celkové pořadí. 

Výsledky – 2. B etapa (80,4 km):
1. Tomas Trainini (ITA) 1:53:09
2. Francesco Della Lunga (ITA) 
3. Paul Penhoet (FRA)
4. Casper van Uden (NED)
5. Robin Juel Skivild (DEN) 
12. Pavel Bittner (CZE) – všichni stejný čas
 
Celkově po 2. B etapě:
1. Hugo Toumire (FRA) 4:40:27
2. Maurice Balerstedt (GER) +0:08
3. Andrea Piccolo (Ita) +0:18
4. William Blume Levy (DEN) +0:18
5. Casper van Uden (NED) +0:22
11. Mathias Vacek (CZE) +0:43

 

 

Tags: 

Theme Danland modified and web mastered by Vojtěch — 2011. Facebook: Závod míru juniorů