Peloton Závodu míru juniorů / Junior Peace Race peloton / Course de la Paix peloton Peloton Závodu míru juniorů / Junior Peace Race peloton / Course de la Paix peloton Peloton Závodu míru juniorů / Junior Peace Race peloton / Course de la Paix peloton Peloton Závodu míru juniorů / Junior Peace Race peloton / Course de la Paix peloton

Jste zde

Rus Rostovtsev vyhrál 1. etapu Závod míru juniorů

Litoměřice – Ruský reprezentant Sergej Rostovtsev vyhrál úvodní etapu 44. ročníku Závodu míru juniorů. Úřadující mistr světa ve scratchi byl nejrychlejším mužem v hromadném spurtu na litoměřickém Mírovém náměstí.
    „Je to neuvěřitelné, vůbec nemohu věřit tomu, že se mi povedlo vyhrát na tak velkém závodě. Jsem opravdu hodně šťastný, ale musím za to nejvíc poděkovat svým kolegům, kteří byli hlavně v posledních kilometrech hodně silní a krásně mě táhli do cíle. Díky tomu jsem teď získal svůj první žluťák v životě a jsem opravdu velmi hrdý na to, že se mi to povedlo právě na Závodě míru,“ zářil štěstím vítěz 1. etapy ZMJ Sergej Rostovtsev.
    Do letošního 44. ročníku odstartovalo sto čtrnáct závodníků z devatenácti zemí. Na úvod na peloton čekala stokilometrová etapa se startem a cílem v Litoměřicích. Tu zpestřily dvě vrchařské prémie v Lovečkovicích a v Mukařově a stejný počet rychlostních prémií v Úštěku a ve Vědlicích. „Několik kopečků k tomu pár sprintů – dnešek mi profilově vyhovoval a etapa mi fakt parádně sedla, ale žádné vítězství není jednoduché. Konkurence je fakt veliká, a tak se nechme překvapit, jak budou vypadat další dny,“ stojí nohama na zemi ruský jezdec.
    Při členité etapě až na několik menších úniků, které neměly dlouhá trvání, jelo prakticky celé pole pohromadě. Blýskli se i členové české reprezentace. Michal Brázda byl nejrychlejším při druhé sprinterské prémii, v cíli mu patřilo jako nejlepšímu českému zástupci sedmatřicáté místo. Brázda pásku protnul ve druhé skupině se ztrátou šestnácti vteřin na vítěze. Pět pozic za ním byl jeho reprezentační kolega Jakub Otruba. Naopak pro Matěje Štibingra závod skončil předčasně už v první etapě.
    Peloton do cíle na litoměřické náměstí přivedl právě Sergej Rostovtsev, který ve spurtu za sebou nechal Holanďana Brama Weltena a Američana Brandona McNultyho. 
    V pátek na peloton čekají hned dvě prověrky. Nejprve dopolední souboj s chronometrem v Třebenicích, odpoledne pak silnice se startem a cílem v Roudnici nad Labem.

Výsledky – 1. etapa: 1. Sergej Rostovtsev (RUS) 2:37:02, 2. Bram Welten (NED), 3. Brandon McNulty (USA), 4. Tim Auer (GER), 5. Guillaum Millasseau (FRA) – všichni stejný čas, 37. Michal Brázda, 42. Jakub Otruba (oba ČR) – oba +0:16, 69. Lukáš Kunt +0:38, 83. Jonáš Březina +6:49, 85. Tomáš Čapek +7:43, Matěj Štibingr – vzdal (všichni ČR).

Tags: 

Theme Danland modified and web mastered by Vojtěch — 2011. Facebook: Závod míru juniorů