Peloton Závodu míru juniorů / Junior Peace Race peloton / Course de la Paix peloton Peloton Závodu míru juniorů / Junior Peace Race peloton / Course de la Paix peloton Peloton Závodu míru juniorů / Junior Peace Race peloton / Course de la Paix peloton Peloton Závodu míru juniorů / Junior Peace Race peloton / Course de la Paix peloton

Jste zde

Pedersen po pátku veze žluťáka

Třebenice/Roudnice nad Labem - Dvě zkoušky čekaly na cyklistický peloton Závodu míru juniorů během druhého dne. Dopolední časovku v Třebenicích nejprve ovládl Dán Pedersen, pro kterého vítězství znamenalo žlutý trikot. Odpolední etapa v Roudnici nad Labem patřila v hromadném dojezdu britským cyklistům, avšak třetí Pedersen vedení s přehledem udržel. 

Dvojnásobného juniorského mistra světa v cyklokrosu Holanďana Mathieu Van Der Poela, vítěze úvodní etapy, hned po časovce ze žlutého trikotu vysvlékl právě dánský reprezentant Mads Pedersen. Jeden z favoritů letošního ročníku ukázal v Třebenicích svoji sílu, když v souboji s chronometrem nenašel přemožitele. Jedenáctikilometrovou trať zvládl v nejrychlejším čase 14:38 minuty. Že dánští cyklisté nejsou jen papírovými rychlíky, potvrdili hned při časovce. V nejlepší čtveřici výsledkové listiny stojí tři jména reprezentantů Dánska. Za vítězným Pedersen dojel jeho kolega Gylling, a kdyby Američan Logan Owen jel jen o vteřinu pomaleji, patřilo by Dánům díky čtvrtému Raskovi hned celé pódium.  Z českých jezdců časovku nejlépe zajel Michal Schlegel, který na osmačtyřicátém místě zaostal o více než minutu.
Odpolední část provedla peloton Roudnickem. V úniku se jednu chvíli objevil i český reprezentant Adam Sekanina, ale i jeho pokus hlavní pole ve větrném počasí brzy smazalo a schylovalo se k hromadnému dojezdu. Na rychlostních prémiích vedoucí Pedersen sbíral cenné body a silní Dánové hlídali dobře jeho pozici. Diváci tak mohli očekávat v boji o etapové vítězství právě severského jezdce. Peloton ale zaskočili rychlí Britové, kteří celému poli doslova vypálili rybník. Ve spurtu dokázali hned dva zvednout ruce do vítězné „viktorky“. Vítězem se stal German Burton před kolegou Christopherem Lawlessem. Dán Pedersen díky třetímu místu trikot lídra s přehledem uhájil. „Udělali jsme veliký kus práce v posledních deseti kilometrech. S Chrisem jsme se domluvili a jeli spolu vepředu. Etapa byla krátká a profil nebyl příliš náročný, takže jsme si troufli na takový závěr a ono to vyšlo naprosto senzačně. I když jsou Dánové velmi silní, prostě jsme si věřili, ale co bude dál, teprve uvidíme“ řekl spokojeně vítěz etapy Brit German Burton.
V pátečním druhém díle Češi neztratili, když celé startovní pole dojelo pohromadě ve stejném čase. V „balíku“ byl nejlepší sedmapadesátý Pavel Camrda a dvě pozice za ním Adam Sekanina.
Do těžké sobotní etapy, která juniorské cyklisty zavede z Teplic do německého Zinnwaldu a dvakrát je převeze přes Komáří Vížku, vyjede Dán Pedersen opět ve žlutém trikotu lídra závodu.
 
Výsledky – 2.a etapa: 1. Mads Pedersen 14:38, 2. Andreas Holm Gylling (oba Dánsko) +0:03, 3. Logan Owen (USA) +0:06, 4. Mathias Rask (Dánsko) +0:07, 5. Nat Van Hooydonck (Belgie) +0:10, 48. Michal Schlegel +1:02, 63. Matouš Hynek +1:13 (oba ČR).
 
2.b etapa: 1. German Burton 1:25:15, 2. Christopher Lawless (oba Velká Británie), 3. Mads Pedersen (Dánsko), 4. Clement Barbeau (Francie), 5. Henrik Sandal (Norsko), 57. Pavel Camrda, 59. Adam Sekanina (oba ČR) – všichni stejný čas.
 
Celkově po 2.b etapě: 1. Mads Pedersen (Dánsko). 
Tags: 

Theme Danland modified and web mastered by Vojtěch — 2011. Facebook: Závod míru juniorů