Peloton Závodu míru juniorů / Junior Peace Race peloton / Course de la Paix peloton Peloton Závodu míru juniorů / Junior Peace Race peloton / Course de la Paix peloton Peloton Závodu míru juniorů / Junior Peace Race peloton / Course de la Paix peloton Peloton Závodu míru juniorů / Junior Peace Race peloton / Course de la Paix peloton

Jste zde

Tradiční Závod míru juniorů v Litoměřicích zahájil český triumf!

Litoměřice, 2. května 2024 – Tradiční cyklistický etapový Závod míru juniorů Terezín odstartoval dnes v Litoměřicích první etapou. Na 100,9 km dlouhé trati, která vedla malebnou krajinou Ústeckého kraje v okolí Úštěka, se utkali nejlepší mladí cyklisté z celého světa.

Závod se odehrával za poměrně větrného počasí, které jezdce značně ovlivňovalo. Přesto se jim podařilo předvést strhující podívanou plnou napínavých momentů.

Vítězem první etapy se stal s časem 2:33:32 český jezdec Pavel Šumpík (National Team Czech), který tak hned na úvod závodu ukázal své ambice na celkové vítězství. Druhé místo obsadil Albert Philipsen (National Team Denmark) a třetí Felix Orn Kristoff (National Team Norway). Celá skupina šesti borců dojela ve stejném čase.

"Jsem nesmírně šťastný z vítězství v první etapě," sdělil po závodě Pavel Šumpík. "Rozhodovalo se ve stoupání na Mukařov, kde se oddělila velmi silná šestičlenná skupina. Nastoupit na Mukařově byl náš plán již před etapou. Naše skupina výborně spolupracovala až do samotného cíle, odjel jsem z ní až na kruháči 500 m před cílem."

Závod míru juniorů je součástí kalendáře UCI Men Junior Nations' Cup a je považován za jeden z nejprestižnějších juniorských závodů na světě. Zítra bude pokračovat druhou etapou – časovkou jednotlivců na 8,8 km, která se uskuteční v Třebívlicích. Odpoledne pak čeká na jezdce etapa z Roudnice nad Labem do Štětí a dalších více než 61 km ve víceméně rovinatém terénu.

Tags: 
Image: 

Theme Danland modified and web mastered by Vojtěch — 2011. Facebook: Závod míru juniorů